Thursday, February 7, 2013

Interviul fata in fata sau interviul online?

Interviul fata in fata sau interviul online?

Interviul la distanta va fi din ce in ce mai folosit

Cu totii cunoastem emotiile prin care care trecem la sustinerea unui interviu dar in acelasi timp suntem constienti de importanta acestui fapt in procesul dedicat obtinerii unui loc de munca. O alternativa ar fi interviul online. Acesta are la baza aceleasi principii cu interviul clasic avand un caracter informal.

 Interviul online permite candidatului cu ajutorul unei camera web, microfon si casti sa poarte o discutie libera cu angajatorul chiar de acasa. Acest tip de interviu este practicat de cele mai multe ori de companiile multinationale ca metoda de dapartajare intre candidatii optimi.

Unul dintre avantajele interviului online se refera la costurile reduse atat din partea candidatului cat si a angajatorului. In general se stabileste o anumita ora pentru sustinerea interviului, pe care este preferabil sa o respecti, iar daca este necesar poti trimite atasat diferite documente fara sa mai fie necesara deplasarea candidatului, mai ales daca angajatorul se afla intr-un alt oras sau tara, decat candidatul.

Cand sustinem un interviu clasic un rol important il are eticheta pe care o expunem. Aceasta regula este valabila si pentru interviul online. Chiar daca suntem in fata unei camera web trebuie sa fim atenti la imbracaminte si la limbajul corpului dar si la felul de a raspunde la intrebarile primite.

Majoritatea angajatorilor care solicita sustinerea interviului online ofera locuri de munca pentru posturie de operator telemarketing, operator help-desk sau operator call-center.

Platforma www.JobsAlert.ro ofera consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea pentru un interviu. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in Germania va recomandam sectiunea dedicata locurilor de munca in Germania.

No comments:

Post a Comment