Friday, February 22, 2013

Oficialii din Germania sustin integrarea romanilor in societate

Oficialii din Germania sustin integrarea romanilor in societate

Locuri de munca in Germania prin JobsAlert.ro legal si cu contract

Oficialii din Germania sustin liberalizarea completa a pietii muncii, odata cu ridicarea restrictiilor incepand cu ianauarie 2014. Romanii care lucreaza in Germania sunt apreciati, iar oferta locurile de munca germane este in crestere.

Ambasadorul german, Andreas von Mettenheim, a precizat in discutia cu ambasadorul roman, Cristian David, ca oficialii de la Berlin, sustin activitatile prestate la locul de munca, de romanii stabiliti in Germania. Din acest motiv este sustinuta integrarea acestora in societate, precum si a romanilor ce vor urma sa lucreze pe teritoriul Germaniei.

Pe langa aceste date relatate de Euro News, mai aflam ca oficialii guvernamentali din Berlin au solicitat Uniunii Europene, masuri impotriva emigrantilor care inca nu s-au integrat in societatea germana, nu au un loc de munca, si din acest motiv fac abuz de beneficiile sociale.

Ofertele angajatorilor germani adresate romanilor sunt in crestere si se adreseaza tuturor domeniilor de activitate. Vizitati platforma www.JobsAlert.ro, unde sunt promovate oferte de locuri de munca in strainatate.

Thursday, February 21, 2013

Uniunea Europeana, rampa de lansare a medicilor rezidenti

Uniunea Europeana, rampa de lansare a medicilor rezidenti

Locuri de munca in strainatate pentru medicii romani

Datorita crizei economice, cel mai mult a avut de suferit sistemul sanatatii. Ca si in celelalte sisteme a generat problema salariilor. Cei mai multi medici se confrunta cu probleme existente si astazi, cum sunt lipsa dotarilor din spitale si a medicatiei necesare dar si salariile mici. Ca in orice meserie salariile se acorda in functie de pregatire si experienta. Asadar, un tanar absolvent, poarta denumirea de medic rezident, care pentru a deveni medic specialist trebuie sa aiba in campul muncii 7 ani de experienta. Majoritatea roamnilor sunt convinsi ca sistemul sanatatii se confrunta cu toate aceste lipsuri datorita faptului ce se afla sub administrarea statatului.

Multi dintre medici romani au ales un loc de munca in strainatate datorita faptului ca salariile sunt si de 10 ori mai mari decat cele din Romania. Angajatorii straini ofera medicilor rezidenti salarii de aproximativ 2000 de euro chiar din primii ani de practica. Pe langa salar, multi dintre angajatori ofera transport, cazare si masa. Pe masura ce capata experienta si salariile sunt pe masura. Un medic specialist poate castiga un salar de aproximativ 7000 de euro.

Angajatorii straini sunt interesati de forta de munca din Romania atat pentru spitale cat si pentru clinici private datorita faptului ca nu sunt probleme in ceea ce priveste recunoasterea diplomelor romanesti, peste tot in lume acestea fiind recunoscute.

Pe platform www.JobsAlert.ro puteti gasi cateva mii de locuri de munca in strainatate si Romania.

Monday, February 18, 2013

Asistentele medicale sunt la mare cautare in Germania

Asistentele medicale sunt la mare cautare in Germania

Locuri de munca in sanatate in Germania fara comision pentru asistente medicale

Datorita fondurilor insuficiente din sistemul sanitar, dar si a modului deficitar in care sunt directionate cele existente, majoritatea cadrelor medicale sunt tentate sa accepte ofertele de locuri de munca din strainatate.

Suntem deja obisnuiti cu ofertele angajatorilor din Germania, ce au ofertat medicii romani, acestia beneficiind de salarii avantajoase, de pana la 3500 de euro, si atingand sume importante de bani, in functie de experienta si specialitate.

O alta oferta competitiva, din Germania, se adreseaza asistentelor medicale. Pentru a ocupa un astfel de loc de munca, romanii interesati trebuie sa aiba experienta dar si cunostinte la nivel mediu de limba germana. Salarul oferit este de 2200-2700 de euro pe luna, in comparatie cu cel din Romania care nu depaseste in medie, 1300 de lei.

Anuntul poate fi vizualizat pe platforma www.JobsAlert.ro, alaturi de diverse oferte pentru locuri de munca in strainatate.

Saturday, February 16, 2013

Profesorii romani predau cursuri copiilor romani din strainatate

Din dorinta de a avea un trai mai bun, multi dintre profesorii romani au ales sa profeseze in strainatate, unde salariile lor ajung sa fie de 12-13 ori mai mari decat cele din tara. Cele mai multe oferte au venit din partea Uniunii Europene in tari ca Spania, Italia, Belgia, Olanda, Franta, Germania dar si de peste ocean in Australia sau Statele Unite ale Americii.

Copii romani din statele membre ale Uniunii Europene pot participa la cursul de Limba, cultura si civilizatia romaneasca, care este predat de profesorii romani, in cadrul institutiilor de invatamant din tarilor respective. Se pare ca acest curs a fost predat prima oara in Spania si Italia in anul scolar 2007-2008.

Conform datelor oferite de Ministerul Educatiei in Spania au participat la cursul de limba romana peste 4000 de copii romani in anul scolar 2011-2012. Aceeasi sursa ne informeaza ca in Olanda, profesorii care preadau acest curs primesc un salar brut de aproximativ 30.5 euro pe ora. Nici SUA nu este mai prejos unde profesorii romani castiga un salar de aproximativ 30.000 de dolari pe an.

Trei universitati din strainatate au nevoie de lectori de limba romana. Ofertele de munca vin din partea Germaniei la Universitatea "Johannes Gutenberg" din Mainz, a Ungariei, pentru Universitatea ELTE din Budapesta si din partea Universitatii din Karaganda, Republica Kazahstan. Cursurile de limba romana sustinute in Germania incep din semestrul al-II-lea al anului de studiu 2012-2013, iar in Ungaria si Republica Kazahstan in anul universitar 2013-2014.

Vizitand JobsAlert.ro veti avea acces la cateva mii de locuri de munca in Romania si strainatate.

Friday, February 15, 2013

Ce salariu au profesorii romani in Uniunea Europeana?

Ce salariu au profesorii romani in Uniunea Europeana?

Profesorii romani pot fi platiti de cateva ori mai bine in Uniunea Europeana


In Uniunea Europeana, profesorii romani sunt platiti la ora. De exemplu, in Olanda profesorii angajati pentru predarea cursului de limba, cultura si civilizatia romaneasca primesc 30.5 euri pe ora. In principiu salariile profesorilor in strainatate sunt si de 10 ori mai mari decat cele din tara.

Pentru locuri de munca in educatie ca profesori indiferent de domeniul si specializarea dumneavoastra, va recomandam site-ul de recrutare Jobs Alert Romania.

Puteti pune intrebari si intra in legatura cu alti profesori pe profilul Facebook al JobsAlert.ro:

Wednesday, February 13, 2013

Cum sa va gasiti un loc de munca in Germania legal si cu contract

Cum sa va gasiti un loc de munca in Germania

Locuri de munca in Germania, cum sa va gasiti un loc de munca in Germania legal si cu contract

Fara indoiala, cea mai dificila dintre operatiunile de stramutare a unui om (sau a unei familii) din Romania in Germania este cautarea si gasirea unui loc de munca. Romanul simplu, gindeste simplu:”Imi gasesc loc de munca in Germania, obtin venituri, apoi mai vad eu.” Socoteala nu este chiar atit de simpla cum pare la prima vedere. Fiindca cautarea si gasirea unui loc de munca in Germania este o treaba foarte anevoioasa.

Speram ca articolul JobsAlert.ro va va ajuta in intreprinderea dumneavoastra:

Cum sa va gasiti un loc de munca in Germania

Thursday, February 7, 2013

Interviul fata in fata sau interviul online?

Interviul fata in fata sau interviul online?

Interviul la distanta va fi din ce in ce mai folosit

Cu totii cunoastem emotiile prin care care trecem la sustinerea unui interviu dar in acelasi timp suntem constienti de importanta acestui fapt in procesul dedicat obtinerii unui loc de munca. O alternativa ar fi interviul online. Acesta are la baza aceleasi principii cu interviul clasic avand un caracter informal.

 Interviul online permite candidatului cu ajutorul unei camera web, microfon si casti sa poarte o discutie libera cu angajatorul chiar de acasa. Acest tip de interviu este practicat de cele mai multe ori de companiile multinationale ca metoda de dapartajare intre candidatii optimi.

Unul dintre avantajele interviului online se refera la costurile reduse atat din partea candidatului cat si a angajatorului. In general se stabileste o anumita ora pentru sustinerea interviului, pe care este preferabil sa o respecti, iar daca este necesar poti trimite atasat diferite documente fara sa mai fie necesara deplasarea candidatului, mai ales daca angajatorul se afla intr-un alt oras sau tara, decat candidatul.

Cand sustinem un interviu clasic un rol important il are eticheta pe care o expunem. Aceasta regula este valabila si pentru interviul online. Chiar daca suntem in fata unei camera web trebuie sa fim atenti la imbracaminte si la limbajul corpului dar si la felul de a raspunde la intrebarile primite.

Majoritatea angajatorilor care solicita sustinerea interviului online ofera locuri de munca pentru posturie de operator telemarketing, operator help-desk sau operator call-center.

Platforma www.JobsAlert.ro ofera consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea pentru un interviu. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in Germania va recomandam sectiunea dedicata locurilor de munca in Germania.