Saturday, March 30, 2013

In 2014 piata muncii din Germania se va liberaliza



Muncitorii romani care vor sa se angajeze la locurile de munca din strainatate, nu vor mai intampina restrictiile actuale de pe piata muncii incepand cu ianuarie 2014.

Cu toate acestea muncitorii romani sunt solicitati la locurile de munca din Germania, unde angajatorii au nevoie anual de aproximativ 200.000 de muncitori calificati. Conform informatiilor oferite de revista germana Focus, incepand cu anul 2014, se preconizeaza pentru fiecare an, un flux de aproximativ 100.000 – 180.000 de muncitori imigranti care vor ocupa locurile de munca din Germania.

Germania este considerata angajatorul numarul unu, in ceea ce priveste angajarea la locurile de munca pe baza de contract de munca, pentru muncitorii romani. Numeroase locuri de munca in Germania sunt disponibile pentru muncitorii romani pe platforma www.JobsAlert.ro, dedicate cautarii de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani.

Friday, March 29, 2013

Locuri de munca in Germania pentru cupluri


Muncitorii romani care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate, au posibilitatea de a pleca la munca alaturi de persoana iubita. Tot mai multi angajatori ofera locuri de munca in strainatate pentru cupluri.

In Germania, conform informatiilor oferite de site-ul ANOFM, un angajator solicita cupluri de muncitori romani, in cadrul parcurile de distractii, pentru munca in Germania. Cuplurile de muncitori romani vor lucra 6 zile pe saptamana, iar pentru munca prestata primesc un salariu de 800 de euro pe luna.

Angajatorii care ofera locuri de munca in Germania, pentru cupluri, solicita forta de munca si in alte domenii de activitate, cum este munca in agricultura.

Numeroase oferte de munca in Germania adresate cuplurilor de muncitori romani pot fi vizualizate pe platforma www.JobsAlert.ro.

Monday, March 25, 2013

Beneficiile agriculturii ecologice


Numeroase locuri de munca in strainatate adresate muncitorilor romani sunt din domeniul agricol. Muncitorii romani prefera sa presteze munca necalificata in agricultura la locurile de munca din strainatate, datorita faptului ca sunt platiti mult mai bine decat in Romania, domeniul agricol bucurandu-se din partea investitorilor de o atentie crescuta.

Numarul locurilor de munca din strainatate adresate muncitorilor romani pentru domeniul agricol, este in crestere datorita cresterii cererii de produse agricole bio, ceea ce a determinat agricultorii straini sa renunte la agricultura conventionala, in favoarea agriculturii ecologice, pentru care europarlamentarii sunt dispusi sa acorde diferite subventii.

Germania este considerata de muncitorii romani care cauta locuri de munca in agricultura, unul dintre cei mai importanti furnizori de locuri de munca, unde munca se desfasoara cu contract de munca, pentru salarii considerabile. Numeroase locuri de munca in Germania, pentru munca in agricultura sunt disponibile pentru muncitorii romani care sunt in cautare de locuri de munca in strainatate.

Muncitorii romani care sunt in cautarea locurilor de munca din strainatate, pentru munca in agricultura sunt invitati sa viziteze platforma www.JobsAlert.ro, specializata in angajarea la locurile de munca in strainatate cu contract de munca.

Wednesday, March 13, 2013

Agricultorii germani asteapta munctorii din Romania

Agricultorii germani asteapta munctorii din Romania

Fermele din Germania asteapta muncitorii romani necalificati pentru munca in agricultura

Familiile din Romania care sunt in cautarea unui loc de munca in straianate temporar, se pot orienta catre ofertele angajatorilor straini din domeniul agriculturii, a caror posturi, sunt vacante in functie de sezon.

Candidatii sunt selectati pentru munca in agricultura, pentru culesul, sortarea si ambalarea frctelor si a legumelor, pentru care angajatorii incheie contracte de munca pe perioade de minim 3 luni.

Pentru sezonul capsunilor iunie – august 2013, angajatorii din Erfurt, Germania solicita muncitori necalificati si ofera salarii de aproximativ 800 – 1200 de euro pe luna, iar pentru orele suplimentare de munca munctorii primesc cate 4 euro pe ora.

Daca esti in cautarea unui loc de munca in strainatate platform www.JobsAlert.ro te ajuta sa localizezi oferta de munca ce ti se potriveste. Pentru locuri de munca in Germania puteti vizita sectiunea dedicata acestei tari pe www.jobsalert.ro.

Tuesday, March 12, 2013

Ce intrebari intalnim la interviul de angajare


Ce intrebari intalnim la interviul de angajare

La ce intrebari sa ne asteptam de la interviul in vederea angajarii atunci cand aplicam la un loc de munca

Ceea ce ne dorim cand postam un CV pentru un loc de munca in strainatate sau in tara, este sa ajungem in fata potentialului angajator pentru a sustine un interviu. Cu totii stim ca interviul de angajare presupune o serie de intrebari ce ne sunt adresate, dar in acelasi timp si noi putem adresa intrebari pentru a afla cat mai multe detalii despre locul de munca ofertat.

O dovada de seriozitate este sa nu intarziem la intalnirea stabilita. Cu o atitudine pozitiva si optimista, alegem o tinuta decenta si incercam sa scapam de emotiile care ne-ar putea impiedica sa adresam toate intrebarile la care nu avem raspuns. Atitudinea pe care o avem poate influenta discutia si o poate conduce pe un traseu favorabil noua.

In calitate de candidat ti se pot adresa intrebari de genul “unde te vezi peste 5 ani”, care sunt cele mai notabile realizari ale tale” sau “de ce iti doresti acest loc de munca”. Potentialul angajator va incerca prin intermediul intrebarilor sale sa afle ce fel de persoana esti, daca te poti adapta la munca in echipa si daca aptitudinile tale vor aduce beneficii companiei.

Datorita crizei finaciare, majoritatea candidatilor evita sa intrebe despre conditiile de salarizare, considerand ca este un subiect sensibil, si in felul acesta sa scada sansele de angajare. Daca ati avut rezultate bune la locul de munca anterior le puteti evidentia, aceste realizari punandu-va in valoare.

Jobs Alert Romania va pune la dispozitie oferte de locuri de munca in strainatate in toate domeniile de activitate.

Monday, March 11, 2013

In Germania sunt solicitati muncitori necalificati

In Germania sunt solicitati muncitori necalificati

Germania are nevoie de muncitori necalificati care pot castiga salarii de 1,500 de euro sau mai bine

Obtinerea unui loc de munca in strainatate nu presupune, neaparat, cunoasterea unei limbi straine. Salarii competitive pot castiga muncitorii necalificati, de la angajatorii din Germania. Un aceasta tara sunt disponibile locuri de munca in cadrul fermelor de animale: vaci, porci, iepuri sau pasari.

Angajatorii germani solicita pe piata muncii, un numar mare de muncitori romani, pentru nivelul de munca necalificata in ingrijirea animalelor.

Te poti angaja pe un astfel de post, daca iti plac animalele, esti dispus sa lucrezi si in acelasi timp iti poti mari salarul prin plata eficienta a orelor suplimentare de munca prestata.

Poti vizualiza pe platforma www.JobsAlert.ro nenumarate locuri de munca in domeniul ingrijirii de animale ce sunt ofertate de angajatorii din Germania dar si de angajatori din alte tari. Vizitati www.jobsalert.ro pentru locuri de munca in Germania.

Saturday, March 9, 2013

Programul Au Pair te ajuta sa muncesti si sa inveti

Programul Au Pair te ajuta sa muncesti si sa inveti


Programele au pair in strainatate sunt atractive pentru tineri, studenti, cupluri, persoane necalificate

Majoritatea romanilor isi doresc un loc de munca in strainatate pentru salariile consistente oferite de angajatorii straini. Muncitorii necalificati pot beneficia de sansa de a invata si de a munci in acelasi timp cu ajutorul programelor au pair.

Este vorba despre prestarea muncii a angajatului in interiorul unei familii gazda, in functie de nevoile acesteia.

Cateva ore pe saptamana, angajatului i se solicita munca in domeniul menajer, activitati culinare, dar si supravegherea copiilor, in activitati de divertisment sau scolare.

Aceasta munca este ofertata pe piata muncii din Romania, de angajatori din intreaga lume, America, Anglia, Irlanda, Germania sau Franta.

Platforma www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie numeroase oferte de locuri de munca in strainatate pe care le puteti accesa on-line in orice moment.

Friday, March 8, 2013

Conflictele de la locul de munca scad productivitatea muncii

Conflictele de la locul de munca scad productivitatea muncii

Productivitatea muncii este influentata negativ de conflictele la locul de munca intre angajati

Leah Sheappard, si-a indreptat atentia asupra aspectelor ce pot scade productivitatea muncii a angajatilor. Se pare ca a initiat un studiu de caz, in care participantilor le-au fost prezentate trei cazuri de conflicte de munca intre doua femei, intre doi barbati si intre un barbat si o femei.

Se pare ca de obicei femeile sunt cele care pornesc un conflict la locul de munca, aducand in discutie de multe ori pe langa aspectele de munca si pe cele de natura personala.

In cazul conflictului de munca dintre un barbat si o femeie, aceasta din urma are o scadere mult mai mare a productivitatii muncii, in comparatie cu barbatul implicat in conflictul de munca.

Toate conflictele de munca au consecinte negative asupra mucitorilor participanti, cat si a colegilor de munca, lucru ce poate duce la scaderea randamentului de munca cerut de angajator.

Vizualizeaza articolele si sfaturile pentru cariera ta, pe platforma www.JobsAlert.ro, specializata in toate aspectele legate de munca in strainatate. Locuri de munca in Germania se pot gasi in sectiunea dedicata acestei tari.

Thursday, March 7, 2013

Romanii care muncesc in strainatate traiesc mai bine

Romanii care muncesc in strainatate traiesc mai bine

Locurile de munca in strainatate sunt mai sigure si asigura un venit mai mare decat cele de acasa.

Locurile de munca din Romania au fost reduse considerabil atat in domeniul privat cat si in cel public. Majoritatea romanilor aflati in campul muncii sunt convinsi de instabilitatea locurilor de munca existente, si asa putine.

Institutul Inscop a realizat un sondaj de opinii pentru cotidianul “Adevarul” la care au participat peste 1000 de cetateni romani. Conforma acestui sondaj, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 detin pareri diverse referitor la locurile de munca din Romania si la salariile oferite de angajatori.

Multi dintre acestia prefera un loc de munca stabil chiar daca munca respectiva presupune un salar mai mic, in timp ce unii prefera salarii mari pentru un loc de munca mai putin stabil.

Salariile oferite de angajatorii straini pentru locurile de munca din strainatate sunt cu mult mai mari decat cele din Romania. Romanii care au locuri de munca in strainatate au un nivel de trai mult mai ridicat decat muncitorii romani.

JobsAlert.ro este o platform specializata in cautarea locurilor de munca in strainatate legale, pe baza contractelor de munca.

Friday, March 1, 2013

Absolventii romani de facultate se pot angaja in strainatate

Absolventii romani de facultate se pot angaja in strainatate

Pentru absolventii romani de facultate se pot gasi locuri de munca in strainatate la companii internationale cu o reputatie crescuta

Angajatorii straini solicita la locurile de munca vacante studenti si masteranzi din Romania. Absolventii acestor studii au sanse reale de angajare daca au cunostinte in domeniul IT sau a unei limbi straine la nivel avansat.

Targul virtual de cariere Foreign Career Fair ofera studentilor romani numeroase locuri de munca in strainatate in diferite companii internationale ca Bosch, Oracle, Dell, Genpact sau Schneider Electric.

Theodor Irimescu, HR executive in cadrul companiei internationale SCC Services a prezentat o oferta de locuri de munca in Romania pentru orasele Bacau si Iasi adresate absolventilor de studii superioare.

Sunt invitati cei care cauta locuri de munca in strainatate, sa viziteze platforma www.JobsAlert.ro.