Tuesday, April 30, 2013

Muncitorii romani care cauta locuri de munca in agricultura se pot angaja in Germania



Numeroase locuri de munca in agricultura adresate muncitorilor romani sunt ofertate de angajatorii care solicita forta de munca necalificata pentru locurile de munca din Germania. Din acest motiv, Germania ramane in continuare pe piata muncii, numarul unu in ofertarea de locuri de munca pentru muncitorii romani cu contract de munca.

Platforma JobsAlert.ro ne informeaza ca muncitorii romani care cauta locuri de munca in strainatate se pot angaja la locurile de munca din Germania in agricultura unde pot castiga salarii de pana la 1.800 de euro. In acest caz, muncitorii romani vor munci la locurile de munca din orasul Amberg, Germania, unde por presta munca necalificata in cadrul fermelor de animale. In calitate de angajati, muncitorii romani vor presta munca necalificata, in baza unui contract de munca incheiat pentru o perioada de aproximativ 4 – 8 luni, cu posibilitatea de prelungire, prestarea orelor suplimentarea este remunerata foarte bine, iar cunostintele de limba germana nu sunt obligatorii.

Se pare ca numarul locurilor de munca din agricultura in Romania, ar putea creste datorita acordarii tinerilor fermieri de fonduri europene, care in momentul de fata sunt insuficiente.

Muncitorii romani din agricultura prefera in continuare sa se angajeze la locurile de munca din strainatate. In Germania, muncitorii romani se pot angaja la numeroase locuri de munca in agricultura, cum sunt: 

  •  personal in domeniul spatiilor verzi

  • personal in domeniul forestier

  • personal pentru hale si sere


Mai multe detalii despre locurile de munca in Germania, adresate muncitorilor romani care presteaza munca necalificata in agricultura pot fi vizualizate pe platforma www.JobsAlert.ro, specializata in cautarea de locuri de munca in strainatate.

Monday, April 29, 2013

Medicii romani recunoscuti pe piata muncii din strainatate



Diplomele romanesti sunt recunoscute in toata lumea fara a intampina probleme. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi angajatori straini vin cu oferte de locuri de munca pentru medicii romani pe care le indulcesc si cu diferite beneficii cum sunt asigurare, transport, cazare, masa sau cursuri de perfectionare a limbii. Numarul ofertelor a inceput sa creasca odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Eurpeana, si multe dintre ele au si fost onorate datorita conditiilor de munca si a salariilor care sunt de pana la 10 ori mai mari decat cele din tara.

Medicii rezidenti, in Romania, in primii 7 ani de practica dupa absolvire primesc un salar de aproximativ 150 de euro, in timp ce angajatorii straini ofera salarii de aproximativ 2000 de euro. Medicii specialisti pot castiga sume importante de bani ajungand si la salarii de 7000 de euro, in functie de experienta si specialitate.

Directiva Recunoasterii profesionale permite medicilor romani sa profeseze atat in Spatiul Economic European cat si in Uniunea Europeana. Peste 2800 de medici romani, au optat pentru locuri de munca in strainatate in anul 2011. Cei mai multi au preferat sa emigreze in Germania, Franta si Marea Britanie.

In prezent, Germania este angajatorul numarul unu, care ofera locuri de munca in Germania pentru muncitorii romani in diferite domenii de munca.

Plartorma www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie o multitudine de oferte pentru locuri de munca in strainatate si in Uniunea Europeana.

Sunday, April 28, 2013

Muncitorii necalificati romani pot lucra in Germania in agricultura



Locurile de munca din domeniul agriculturii au de obicei un caracter sezonier si se adreseaza muncitorilor din Romania, in special muncitorilor necalificati.

Femeile care vor sa se angajeze la locuri de munca in Germania, la culesul capsunilor, in sezonul iunie – august 2013, pot aplica, daca au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani. Angajatorii germani ofera muncitorilor romani salarii de aproximativ 800 – 1200 de euro pe luna.

Muncitorii necalificati romani angajati, beneficiaza de asemenea de cazare, masa si asigurare medicala. Angajatorii apreciaza orele suplimentare de munca, si ofera pentru o ora de munca in plus, 4 euro.

Viziteaza platforma www.JobsAlert.ro unde poti vizualiza oferte de locuri de munca in strainatate actualizate zilnic, atat pentru muncitorii necalificati, cat si pentru muncitorii calificati.

Saturday, April 27, 2013

Ce salariu poate avea o asistenta medicala la locul de munca din Germania



Lipsurile din domeniul sanatatii in Romania, au determinat majoritatea cadrelor medicale sa opteze pentru locurile de munca din strainatate. Multi medici romani sunt angajati in spitalele din Germania.

Una dintre ofertele angajatorilor germani se adreseaza asistentelor medicale. Jobs Alert Romania ne relateaza ca sunt disponibile 50 de locuri. Oferta este foarte avantajoasa daca punem in balanta salariile din tara cu salarul oferit de angajator. In Romania, o asistenta medicala beneficiaza de un salar mediu, ce nu depaseste 1.300 de lei pe luna.

Angajatorul este situat in regiunea Landshut din Germania, nu percepe taxe sau comisione de la candidati, si ofera un salar lunar de 2200-2700 de euro.

Cei interesati de un loc de munca in Germania, trebuie sa detina experienta, cunostinte la nivel mediu de limba germana, dar si un certificat de conformitate eliberat de Directia Sanitara.

Aceste informatii sunt detaliate pe platforma www.JobsAlert.ro, care va pune la dispozitie diferite oferte de locuri de munca in strainatate.